Google udvikler browser med dansk teknologi

Google vil lancere en helt ny browser med en superhurtig Javascript Virtual Machine udviklet fra bunden af selskabets danske udviklingsteam i Århus.

Fra en uventet kant får Mozilla og Microsoft nu barsk konkurrence på browser-fronten.

Google kommer inden for kort tid med en ny browser proppet med avanceret teknologi. Blandt andet vil det med Googles mellemkomst blive langt mere optimalt at afvikle større og mere krævende opgaver i selve browseren.

En utraditionel lancering fandt sted, da Google sendte en lang tegneserie-beskrivelse af den nye browser til bloggen Google Blogoscoped i går mandag.

Tegneserien, der beskriver Google Chrome, kan ses http://blogoscoped.com/google-chrome/
" target="blank">
her.

Det fremgår af teksten, at en dansk udviklet JavaScript Virtual Machine ved navn V8 bliver et af nøglekomponenterne i browseren.

V8 er udviklet af Lars Bak, der i dag er leder af Googles udviklingsteam i Århus. Han har en omfattende baggrund som udvikler af objekt-orienterede virtuelle maskiner gennem 18 år, og har blandt andet været højt placeret i Sun Microsystems Javascript-afdeling.

Sammen med blandt andre kollegaen Kasper Lund har Lars Bak udviklet en Javascript virtual machine, der skulle være langt hurtigere og langt bedre egnet til tungere opgaver end hvad hidtil kendt teknologi har kunnet præstere.

Hastigheden kommer blandt andet ved, at V8 ser på Javascript kildekoden og genererer maskinkode, der kan afvikles direkte på den CPU, som kører browseren.

V8 har en specifik API (Application Programming Interface), som anvendes af Google Chrome. Men den centrale del af maskinen er uafhængig af browseren - og kan derfor anvendes i andre browsere.

Ud over den danske supermaskine har Googles kommende browser nye versioner af det gammelkendte tab-system, og vil desuden byde på muligheden for at se forskellige websider som thumbnails.

Google Chrome, der er open source, vil konkurrere med både Mozillas Firefox og Microsofts Internet Explorer.

Det er kun få dage siden Google fornyede en samarbejdsaftale med Mozilla Foundation. Denne aftale vil ikke blive påvirket af lanceringen af Chrome, som skulle være lige for, anfører avisen Wall Street Journal.

Avisen citerer unavngivne kilder for oplysningen om, at Google har arbejdet på udviklingen af sin egen browser gennem flere år, men at indsatsen blev prioriteret kraftigt op, da Microsoft lancerede IE 7, som man hos Google frygtede, ville gøre det nemmere for Microsoft at få brugerne lokket over til Microsofts egne søgemaskiner og væk fra Googles.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere